Размер шрифта: А А А
Цвет сайта: Ц Ц Ц
Изображения: Выкл Ч/б Цвет
Настройка:
Межбуквенное расстояние: Стандартное Увеличенное Большое
Вернуть стандартные настройки
Выйти из режима для слабовидящих
Закрыть
ЭЛЕКТРОННАЯ ПОШТА:  info@otsz.by
КРАТКОЕ СОДЕРЖАНИЕ НОМЕРА:

Название журнала для выборки

ТЭЛЕФОН РЭДАКЦЫІ:
+375 17 203 19 97
Скачать ознакомительный номер «Охрана труда и социальная защита»

У Беларусі актуалізуюць правілы аховы працы пры рабоце на вышыні і ў харчовай прамысловасці

30 Апреля 2024

30 красавіка, Мінск /Кар. БЕЛТА/. У Беларусі актуалізуюць правілы аховы працы пры рабоце на вышыні і ў харчовай прамысловасці, паведаміў карэспандэнту БЕЛТА начальнік упраўлення аховы і дзяржаўнай экспертызы ўмоў працы Міністэрства працы і сацыяльнай абароны Іван Карчэўскі.

Паводле яго слоў, міністэрствам пастаянна праводзіцца работа па карэкціроўцы правілаў аховы працы па розных напрамках. Гэта абумоўлена тым, што некаторыя дакументы даўно прымаліся і маральна ўстарэлі, паколькі ў практыку ўжо ўкаранёны новыя тэхнікі і тэхналогіі. Напрыклад, правілы адносна найбольш траўманебяспечных відаў вытворчасці карэктуюцца рэгулярна. Дакументы для галін, дзе няшчасныя выпадкі адбываюцца рэдка, - па прапанове органаў дзяржкіравання па меры рэальнага з'яўлення навацый.

У планах міністэрства актуалізаваць, у прыватнасці, Правілы аховы працы пры рабоце на вышыні. "Натуральна, чым вышэй ад бяспечнага месцазнаходжання знаходзіцца работнік, тым больш істотныя меры бяспекі патрабуюцца. Аднак у шэрагу выпадкаў патрабаванні неабгрунтавана жорсткія. Вышыня дзіцячай горкі амаль 2 м, а ў правілах прапісана неабходнасць прыфастрыгоўваць дарослага мужчыну, калі ён падняўся на вышыню 1,3 м", - сказаў Іван Карчэўскі.

Ён мяркуе, што гэта не зусім правільна. "Напрацаваны вопыт, ёсць сучасныя сродкі індывідуальнай абароны, якія гарантуюць бяспеку пры выкананні работ на вышыні. Ужо даўно не тыя сродкі індывідуальнай абароны, якія прадугледжаны ў дзеючых нарматыўных актах. З'явіліся больш сучасныя, бяспечныя, камфортныя і не перашкаджаюць працаваць. Усё гэта будзе ўлічана. у новых правілах", - адзначыў начальнік упраўлення.

Апроч карэкціроўкі гэтага аспекту, удасканаляць падыходы да навучання і падрыхтоўкі работнікаў, якія выконваюць работы на вышыні.

Цяпер ідзе перапрацоўка правілаў аховы працы ў харчовай прамысловасці. У апошні час з'явілася вельмі шмат новых тэхналогій, укаранёна новае абсталяванне. Усё гэта плануюць адлюстраваць у абноўленых правілах. "Заадно аптымізуем іх колькасць. Аб'яднаем у адзін дакумент, дзе кожны асобны кіраўнік будзе прысвечаны пэўнаму віду вытворчасці. Гэта значыць вытворчасць мяса - асобна, хлебабулачных вырабаў - асобна і г.д.", - растлумачыў Іван Карчэўскі.

Паводле яго слоў, для прадпрыемстваў галіны, многія з якіх у краіне шматпрофільныя, адзіны дакумент будзе больш зручны ў выкарыстанні.-0-

Крыніца: БЕЛТА 

Усе навіны
Новости
Чытаць усе навіны